Бойко Борисов: Най-важното за България е да има стабилност
Бойко Борисов: Най-важното за България е да има стабилност / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Провалът на правителствата идва от коалициите, които правят. Това заяви в интервю за предаването “Годината” на Дарик радио кметът на София и лидер на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, който слушателите определиха за Политик на годината.

Искам всяка партия да носи отговорност, заяви Борисов и попита кой в управляващата сега коалиция носи отговорност. Получава се така, че премиерът обира калая на всички, каза още столичният кмет. С която и от трите управляващите парии – БСП, НДСВ и ДПС, е грешно да се прави коалиция и ние няма да направим коалиция с тях, увери той. За да не се спекулира, сме сложили декларация в Европейската народна партия, на която се надявам да стане член официално през месец февруари следващата година, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Най-важното за България за следващата 2008 година е да има стабилност. Като дясно-центристка партия ние сме последните, които искаме да има напрежение в държавата, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Ще направим всичко възможно да не се вдигат местните данъци и такси, каза Борисов. И ако някъде те трябва да се вдигнат, ще минат на обществено обсъждане.

Предложенията относно избирателната система на Пламен Юруков са много добри и е жалко, че ние не сме в парламента. Точно това е и шансът на тройната коалиция – партията, победила на изборите, е извън парламента, заяви лидерът на ГЕРБ. Той подкрепи смяната на избирателната система и я определи като много добра и подходяща за България.

„Открихме четири платна на Околовръстния път. Благодарих на премиера Сергей Станишев за направеното от държавата. Когато е направил нещо добро и си е свършил работата, благодарим му и отдаваме дължимото”, заяви още в предаването Борисов. От 1 млрд. лв, които ще събере София, ще ни ги вземат всички и те ще кажат изобщо да ни върнат ли и колко. След като досега имаше неписано правило 50% от дохода на физически лица се връща в града, сега те ще преценят, каза още той, по повод събраните в столицата средства.

По думите на Борисов единствено общинските съветници от партия ГЕРБ не участват в управлението на общинските дружества на Столична община.