Бойчев: БСП ще върне мандата за кабинет, пътят е предсрочен вот
Бойчев: БСП ще върне мандата за кабинет, пътят е предсрочен вот / БГНЕС, архив

БСП ще върне мандата за съставяне на правителство, пътят е предсрочни избори. Това каза пред „Фокус" говорителят на ПГ на "БСП лява България" Жельо Бойчев. По думите му, доверието на българските граждани вече е изчерпано. Нужни са нови избори, които да преформатират политическата картина, добави той.

Кое е рационалното решение за ситуацията у нас според Евгений Дайнов

„Необходими са нови избори, които да преформатират политическото представителство и на тази база да бъде създадено ново мнозинство, което да отчита новите политически реалности след президентските избори и желанието на гражданите за промяна. Друго важно условие при формирането на правителство е да бъде ясно кой носи отговорността за него. Когато имаш 38 народни представители, както ние в момента, няма как да поемем отговорност пред българските граждани за това", каза той.

Нинова: Обединение между ГЕРБ и БСП? Би било национално предателство

Бойчев счита, че опитите да бъде "насипно събрано някакво мнозинство и подкрепа в това НС няма да срещне одобрението на голяма част от обществото".

Плевнелиев връчи мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ, Борисов го върна веднага

Говорителят на социалистите добави, че е необходимо постигането на консенсус между политическите партии за постигането на стабилност, като е важно отговорността да надделее над егото и моментния интерес.

ГЕРБ ще води разговори за бъдеща коалиция след връчването на третия мандат

Относно проведената консултация между ГЕРБ и РБ, Бойчев добави, че това е последен опит на реформаторите да задържат властта.