/ iStock/Getty Images
На журналистът е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването „Политически некоректно“ на Петър Волгин, съобщават от медията. На водещия е наложено наказание.

Ръководството на БНР категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини, се казва в позиция на радиото.

Александрина Пендачанска подава оставка от Обществения съвет на БНР

"Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно, няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число, сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог", коментират от БНР.

Програмният съвет на БНР е разгледал изданието на предаването "Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма "Хоризонт“. Единодушно е решено, че с действията си Волгин е нарушил правилника за редакционната дейност на БНР и етичния кодекс на служителите на БНР.

Потвърдено: Мартин Карбовски е номиниран за член на СЕМ

В резултат на това, на Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство.