Блокирани пътища заради снегонавявания
Блокирани пътища заради снегонавявания / netinfo

Към настоящия момент затворени остават прохода Троян-Кърнаре заради сериозни снегонавявания в района, както и участъкът между Шипково и Рибарица. Това каза инж. Георги Златев, директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ пред NOVA.

Тежкотоварен автомобил аварира в тунел „Витиня" на магистрала „Хемус", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Движението се осъществяваше в една лента с пропускателен режим.

Блокирани пътища заради снегонавявания
netinfo

15 области с жълт код заради силен вятър и снеговалежи

"Още вчера в цялата страна пътните условия бяха нормализирани, за което се погрижиха над 600 автомобила, които обработваха пътните настолки. Затруднения продължи да създава бурният вятър в Североизточна България и в Централна България в района на Сливен и Казанлък - там се наложи определени пътни участъци да бъдат затваряни заради нулева видимост, като след като се нормализираха метеорологичните условия, същите бяха почистени и движението бе възстановено", обясни инж. Златев.

По думите му днес се очаква валежите да продължат в Родопите, така че там ще се обработват пътните настилки.

"В цялата страна настилките са обработени против заледяване, но все пак апелираме водачите да се движат с намалена скорост. Днес е последният работен ден преди празниците и затова сме създали допълнителна организация, така че всички да пътуват по-спокойно. Очаквано изходите от големите градове са по-натоварени. Точно заради това днес от 16.00 до 20.00 часа се преустановява движението на товарни автомобили по автомагистралите и основните първокласни и второкласни пътища", каза още инж. Златев.

Той добави, че на изхода на София при Владая ще се отворят две ленти в посока Перник, а в последния почивен ден двете ленти ще са към София. Инж. Златев напомни, че шофьорите могат да използват и магистрала „Люлин", която се поддържа в добро състояние.

Той апелира водачите да пътуват с подготвени за зимни условия автомобили и с повишено внимание.

Източник: nova.bg