/ БГНЕС
Близки на убитото дете от село Сотиря настояват доживотната присъда на убиеца да бъде потвърдена от апелативния съд. Десетки хора се събраха днес на кръстовището "Розова градина" в Сливен, предизвикани от обжалването на присъдата, постановена от Сливенския окръжен съд.

Защитата на осъдения за убийството на Кристин от Сотиря обжалва доживотната присъда

Миналата седмица защитата на осъдения за убийството Мартин Трифонов е обжалвала, като в края на февруари делото ще бъде изпратено в Бургаския апелативен съд.

"Притеснени сме от обжалването и не искаме то да повлияе на присъдата на убиеца. Това заяви бабата на седемгодишната Кристин - Милка Георгиева. Ще настояваме за най-тежкото наказание, като аз не правя това само заради нашия случай. От Фондация "Тихите ангели" търсим възмездие за всички пострадали семейства, чиито деца са били отнети. Заставаме заедно и се борим за една кауза."

Внесоха обвинителния акт за убийството на 7-годишното дете от Сотиря

Тя припомни, че с инициираната от тях подписка, са успели да променят закона и да отпадне намаляването на присъдата за тежки престъпления при съкратено съдебно следствие. Близките на Кристин ще присъстват на заседанието по делото на Бургаския апелативен съд.

Сливенският окръжен съд на заседание на 30 януари постанови присъда "доживотен затвор без право на замяна" на 21-годишния Мартин Трифонов, който бе признат за виновен за убийството на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди.
БТА