/ БГНЕС
Двама бивши шефове на агенция ,,Пътна инфраструктура'' бяха привикани днес в Националната следствена служба във връзка с разследването на автобусната катастрофа край Своге. Това са Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Въпреки информациите, че ще получат обвинения, на влизане и двамата заявиха пред журналисти, че са призовани като свидетели. Вчера в следствието бяха разпитани регионалният министър Николай Нанков и настоящият шеф на АПИ - Светослав Глосов, както и над 20 други служители на агенцията. До момента единственият обвиняем за катастрофата, в която загинаха 17 души, е шофьорът на автобуса - Григор Григоров.

След трагедията край Своге - разпити в следствието
 
В четвъртък няколко часа продължиха разпитите на регионалния министър Николай Нанков, председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов и директора на Института по пътища и мостове инж. Веселин Димитров в Националната следствена служба. В следствието бяха призовани и още двадесетина служители на АПИ във връзка с разследване на трагичната катастрофа с автобус на 25 август, при която загинаха 17 души.

Нов орган ще прави политики и ще бди за пътната безопасност
 
След повече от три часа разпит регионалният министър Николай Нанков заяви, че ще има наказани за катастрофата край Своге и че част от консорциумите са започнали да отстраняват дефектите по пътя край Своге.