Бял елен се появи в Карловско и за броени дни се превърна в истинска сензация. Стотици вече го търсят, за да го видят, тъй като според народното поверие, белият елен означава нова любов. Камерата на NOVA също успя да го заснеме.

За белия елен от дни говорят всички в района. Обикаля из нивите и лозята на село Московец. Преди ден стигнал и до първите къщи в селото.

Виждали ли сте трирог елен? (СНИМКИ)

„Отварям си прозореца, за да погледна какво е времето, а гледам тая козичка, ние нямаме кози тук. Откъде е дошла тази козичка. И като му погледнах вече рогата разбрах, че е еленче. За да дойде, тук не е диво еленче. Това е благородно еленче”, каза Недка Петкова.

Белият елен не се разхождал сам в района. „Долкото знам са слезли от Балкана. Преди около година може би големият елен със сърната са слезли от Балкана и са започнали тук да обитават района, тъй като намират храна”, каза още Стоян Стоянов.

Мечка разпусна с нощно къпане в басейн (ВИДЕО)

„Едва ли някой е виждал такова животно бяло. Аз го видях само в гръб, то се изплаши и избяга в храстите”, заяви кметът на село Московец Валентин Ненов.

Според друга версия животните са отглеждани в стопанство наблизо и са избягали, а сега собственикът им ги издирва. Според директора на  Природонаучния музей в Пловдив белият елен е рядко срещано явление и най-вероятно става дума за албинос.

Заснеха бяло северно еленче в Норвегия (СНИМКИ)

„Това най-вероятно е възникнало в някаква близко родствена връзка или е мутация - едно явление, което се е получило случайно. Тези видове са по-податливи на заболявания”, каза директорът на Природнонаучния музей-Пловдив д-р Огнян Тодоров.
nova.bg