Без резултат в претърсванията на домовете на Рашкови
Без резултат в претърсванията на домовете на Рашкови / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Без резултат в претърсванията на домовете на Рашкови
46940
Без резултат в претърсванията на домовете на Рашкови
  • Без резултат в претърсванията на домовете на Рашкови

Полицията не откри нищо и във втория ден от претърсванията на имотите на Рашкови. Днес полицаите търсиха с шест металотърсачи в двете изгорели къщи на фамилията. На огледите освен адвокат Васил Марков присъстваше и Гергина - снаха на Кирил Рашков. Утре претърсванията продължават в останалите имоти - хасиендата и дома на покойния Иван Рашков. До момента са открити антични предмети, които вероятно са оброчни тракийски плочки. Предстои да се докаже дали са антични или фалшификати. Претърсванията са заради заведеното от Окръжна прокуратура - Пловдив дело за укрити данъци в особено големи размери на фамилията.

По-рано адвокатът на Рашкови - Васил Марков обяви, че проблемът в Катуница ще се разреши, ако държавата откупи имотите на Кирил Рашков или намери някой, който да ги купи.

Готов е обвинителният акт срещу Рашков. Той му е бил връчен в следствения арест, а делото ще се гледа в началото на декември, каза още адвокат Марков. Кирил Рашков е обвинен в заплахи за убийство срещу Веселин Христов - вуйчо на убития на 23 септември в Катуница 19-годишен Ангел Петров. На 22 ноември е делото срещу Кирил Рашков - младши. Той също е обвинен в заплахи за убийство.

По непотвърдена информация адвокат Васил Марков е бивш полицай, пенсиониран е преди две години. Причината е акция в пловдивско село при, която във фирмата на съпругата му е открит нелегален алкохол. Жителите на Катуница говорят, че Марков и Кирил Рашков са имали общ бизнес с фалшив алкохол.

На закрито съдебно заседание пловдивският Районен съд е разрешил отварянето на банковите сметки на членовете на фамилията Рашкови. Искането за отварянето на сметките е на Окръжна прокуратура и е направено във връзка с досъдебното производство срещу Кирил Рашков за укриване на данъци.

Други новини от Пловдив