Белята: Полицията в Перник покровителства наркопазара
Белята: Полицията в Перник покровителства наркопазара / снимка: БГНЕС
Перник е със статут на най-голямото хероиново депо в България. Дневният оборот от потребление на хероин там е около 5 хиляди лева. Най-малко 100 са хората, които „работят” на наркопазара – дилъри, зареждачи и шефове.

След последния разстрел в града на Николай Христов – Хайо, бяха уволнени шестима полицаи от местната дирекция заради несправяне с работата и липса на резултат в борбата с наркотрафика и показните разстрели. В момента в Областна дирекция „Полиция” тече проверка, но схемата за продажба на хероин си продължава - според дилъри и зависими.

Всичко започва през през 2005 година. Месец октомври пред хотел Струма в центъра на града е застрелян Райко Кръвта. Криминалното му досие е голямо. Основно наркотрафик – хероин. Монополист на пазара.

За негови наследници полицията обявява Алфа, Моториста и Кръстето.

Алфа е убит преди около година пак в центъра на Перник. След убийството неговите приятели Кръстето и Моториста изчезват. Обявени са за общодържавно издирване. Версията на наркобосовете обаче е друга. Според тях и двамата са убити.

Версията за убийствата в Перник на самите мутрти се различава от тази на полицията. Полицията твърди, че те се избиват помежду си за пазара в града. Според самите мутри обаче разчистването на сметки е отвън и започва от едни 50 килограма кокаин. Момчетата от Перник взимат стоката от „македонци”, някъде от Сандански. Кокаинът е продаден, а парите не са отчетени. Така започват разстрелите през 2005-а година. Първият е Райко Кръвта.

Мъжът, който може да чуете в прикачения звуков файл, повече от 10 години работи за Райко Кръвта. Продава хероин. Чуйте разказите и версиите му затова какво се случва там и как полицията покровителства трафика в града.