/ iStock/Getty Images
"БДЖ - Пътнически превози" ще осигури над 10 800 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, съобщиха от пресцентъра на дружеството. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин БДЖ се стреми да гарантира удобното придвижване на пътниците по време на празничните дни.

От днес, 23 декември, до 4 януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути: София-Варна-София; София-Добрич-София; София-Бургас-София; София-Пловдив-София; София-Свиленград-София; София-Горна Оряховица-София; София-Русе-София; София-Лом-София; София-Видин-София; София-Благоевград-София; София-Петрич-София и Пловдив-Варна-Пловдив.

Празничното пътуване започна, има засилен полицейски контрол (ВИДЕО)

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси, е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак, посочват още от държавните железници.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30-дневна предварителна продажба.

"БДЖ - Пътнически превози" напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 20 процента намаление от редовната цена.