/ Дарик Враца, архив
Българският червен кръст отмени поклонението пред Докторския паметник в София, което трябваше да се състои на 28 февруари, предаде БГНЕС.

Решението на ръководството на БЧК е съобразено с препоръките на Националния кризисен щаб срещу разпространението на коронавируса и във връзка с призива за ограничаване масовото участие на граждани в публични събирания.

В пунктовете на БЧК чакат нераздадени пакети (ВИДЕО)

Благодарим на държавните институции, на Националната гвардейска част, на свещениците от Руската православна църква и представителите на Българската православна църква за оказаното съдействие при подготовката и
организирането на събитието.

Изразяваме своята благодарност и към десетките официални гости – представители на Президентството, на Парламента и Правителството, на Столична община, на посолствата на Русия, Беларус, Молдова, Украйна, Румъния и Финландия, на неправителствени и граждански организации, които потвърдиха своето участие в този скромен акт на преклонение пред героите медици.

Окончателно: Осигурени са 20 млн. лева за въздушни линейки

В знак на признателност и благодарност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, ръководството на БЧК ще поднесе венец и цветя пред Докторския паметник.