Бащата на убития Ангел поиска арест за цялата фамилия Рашкови
Бащата на убития Ангел поиска арест за цялата фамилия Рашкови / снимки: DarikNews.bg, Пловдив
Бащата на убития Ангел поиска арест за цялата фамилия Рашкови
45332
Бащата на убития Ангел поиска арест за цялата фамилия Рашкови
Пловдивският митрополит Николай
  • Бащата на убития Ангел поиска арест за цялата фамилия Рашкови
  • Пловдивският митрополит Николай

Обърнете внимание на правосъдието да приберат Рашкови, заяви пред Дарик бащата на убития Ангел Петров по време на архиерейската литургия в Катуница. Бащата на прегазеното от „Форд Транзит" 19-годишно момче беше разстроен и не пожела да говори повече.

В църквата бяха и близките и приятелите на момчето. На въпрос дали очаква правораздавателните органи да си свършат работата един от съучениците на убития младеж отговори: „Нормално е нищо да не направят. Какво да кажа?!"

Над 100 души от Катуница присъстваха на църковния ритуал в памет на загиналите Ангел и Павел. Литургията отслужи пловдивският митрополит Николай. По време на службата с автобус пристигнаха и хора от Асеновград, които раздадоха курбан. След литургията владиката направи молебен за мир и народно единство.

Бащата на убития Ангел поиска арест за цялата фамилия Рашкови
netinfo

Вярата е оскъдяла, няма ги любовта, надеждата, човеколюбието и солидарността. На тяхно място са агресията и озлоблението у човеците, заяви след молебена в Катуница пловдивският митрополит Николай. По думите му именно липсата на вяра е причина да се стигне до трагедията в пловдивското село.

Българската православна църква отдавана апелира за духовна просвета в обществото, като това трябва да започне още в училище, смята владиката. Няма никакъв отклик от страна на държавата по въпроса, категоричен бе той. Няма как до всеки българин да застане полицай. Трябва да се събуди християнската съвест, тя ще създаде критериите за добър и благочестив живот, добави още отец Николай.

Литургията и молебенът в Катуница бяха в памет на загиналите Ангел и Павел. Днес се навършват девет дни от смъртта на 16-годишният Павел. Жителите на селото ще проведат траурно бдение. От 17 часа на пл. „Централен" в Пловдив ще има мирен протест в памет на двамата починали, който ще е и срещу бездействието на държавните институции.

Бащата на убития Ангел поиска арест за цялата фамилия Рашкови
netinfo

Вчера близки, роднини и приятели на 19-годишния Ангел Петров от Катуница направиха бдение на мястото, където бе прегазен и убит на 23 септември. На местата, където загинаха Ангел и Павел, приятелите им от Катуница редовно палят свещи и поставят цвете. Хората казаха, че ще продължат да го правят до 40-ия ден - всяка вечер около часа на убийството на Ангел.