Бала с боклук уби жена на сметището в Цалапица
Бала с боклук уби жена на сметището в Цалапица / netinfo
51-годишна жена от Стамболийски загина на сметището край село Цалапица, след като бе затисната от бала с боклук, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал около 11,30 ч, когато самосвал е изсипвал пристигащите от София боклуци. Балата с тегло 1 тон, която е била най-високо в камиона, е паднала върху жената. Тя е починала на място, каза управителят на фирмата-оператор на сметището Петър Тодоров.

Според него жената е преминала инструкцията за безопасност. Фаталният инцидент е станал при разтоварването, а жената е била в опасна близост. Тя е имала право на достъп вътре в депото, тъй като е работела за частна фирма, която има договор за изкупуване и вторична преработка на метални отпадъци.

Полицията разследва обстоятелствата, довели до смъртта на жената. Очаква се и проверка на Районната инспекция по труда.

Според Петър Тодоров притеснителен е фактът, че синът й, който е работел с нея, е изчезнал и около два часа не се върнал, след като се е случил инцидентът. Не се знае къде е бил и какво е говорил.

Няколко са версиите за смъртта на жената – една е нещастен случай. Според втората версия може да става въпрос за причинена смърт.