Бакалов: Създават НАС заради силовите министри
Бакалов: Създават НАС заради силовите министри / снимка: BGNES

Създаването на Национална агенция по сигурността е пряка оценка за работата на силовите министри, които използват ресурса на ведомствата си, за да защитават определени корпоративни интереси. Това каза в Пловдив депутатът от СДС и председател на Комисията по жалби и петиции на гражданите Йордан Бакалов.

По думите му, това е конкретен и пряк отговор на министър- председателя към домогванията на президента върху службите. По закон най-важната информация отива при държавния глава, премиера и председателя на НС. Явно Сергей Станишев е преценил, че не получава необходимата и пълна информация от някоя от службите и затова рано или късно ще бъде създадена такава агенция под контрола на Министерски съвет, посочи Бакалов.

Той подчерта, че СДС трябва да издигне само една консенсусна кандидатура за лидер, защото партията не може да издържи на поредна вътрешна битка за власт. Знам какво е реалното състояние на съюза и какво трябва да се направи за десницата, но ще обявя идеите си, ако реша да се кандидатирам за председателския пост, каза още Бакалов.

Други новини от Пловдив