/ IStock
Във вторник облачността над страната ще е значителна, с разкъсвания преди обяд над Южна България. На места, главно в Източна България и планинските райони, ще превалява слаб сняг. Ще продължи да духа слаб, в източните райони - умерен, вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 0°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за март. 

Над Черноморието ще е предимно облачно и на много места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 1°-4°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. 

Времето през март: Баба Марта носи температури от минус 10 до 25 градуса

Над планините ще е предимно облачно, на места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по билата - и временно силен, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 5°, на 2000 метра - около минус 9°. 

В сряда и в четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Облачността ще е променлива, по-често - значителна. В сряда на места в планините и в Северна България ще превали слаб сняг. В четвъртък вероятността за валежи е малка. Ще остане сравнително студено за периода, макар че дневните температури слабо ще се повишат и в четвъртък в повечето места ще са между 3° и 8°; минималните ще са в по-широки граници: от минус 6°-минус 8° до около 0°. (НИМХ)

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ