Автобус с 30 пътници падна в дере на влизане в София
Автобус с 30 пътници падна в дере на влизане в София / снимка: БГНЕС, архив
Автобус с 30 пътници падна в дере на влизане в София
59757
Автобус с 30 пътници падна в дере на влизане в София
  • Автобус с 30 пътници падна в дере на влизане в София

Гъстата мъгла и поледицата на пътя са причината за обръщането на автобус с 30 пътници в дере на входа на София тази сутрин. Автобусът е пътувал за Пловдив от Патра, Гърция.

Шофьорът е управлявал автобуса изключително внимателно, твърдят пътниците. След падането в дерето повечето от тях се е наложило да излязат през люк на тавана на превозното средство.

Няма жертви. По-сериозни травми са получили двама души, единият от тях е 70-годишен гръцки гражданин. В автобуса пътувало и 22-годишно бременно момиче, студентка в Гърция, но не е пострадала.

Осем от пътниците са били настанени тази сутрин в „Пирогов”. Един от тях е с охлузвания и рани по главата и ръцете, друг е получил контузия на гръдния кош. След прегледите се оказало, че на петима от пътниците им няма нищо. Към момента седем от пътниците са освободени, с изключение на 30-годишен българин с изкълчена раменна става, информираха още от „Пирогов”.

Хората са възмутени от това, че в „Пирогов” са им поискали пари за преглед - 25 лева, а за рентгенови снимки - 100 лева. Според тях това е недопустимо. Повечето от пострадалите не са платили, но има и такива, които са платили прегледа.

Началникът на Спешното отделение д-р Стоян Сопотенски обясни за Дарик, че освободените пациенти са получили минимално по два прегледа от специалист, както и пълния обем рентгенови изследвания и ехография, които са необходими да отхвърлят наличието на травми, причинени от катастрофата.

Сопотенски допълни, че пациенти могат да бъдат накарани да плащат само когато не са здравноосигурени и се докаже, че състоянието им не е спешно. След направени проверки обаче беше установено, че плащания на пострадалите при катастрофата не са постъпили на касата.

След близо пет часа на мястото на инцидента пристигна кран, който да вдигне автобуса.