Проектокабинетът „Габровски“ може да се окаже единствената реална възможност за излъчване на правителство в 48-ото Народно събрание. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„В последните дни, а и днес, както ние всички в тази зала така, и всички български граждани имаха възможност да се запознаят с впечатляващата биография на проф. Габровски“, отбеляза Атанасова и подчерта, че дори и тези, които няма да подкрепят това предложение не отрекоха неговите качества и не си позволиха да очернят образа на един от безспорните авторитети на българската медицина, наука и общество.

Проф. Николай Габровски: Нека любовта към България днес надделее

„И преди и след нашата номинация проф. Габровски ще бъде авторитет“, каза тя и допълни, че персоналният състав на проектокабинета също се състои от хора с богати биографии, добре познати и уважавани в своите професионални общности и сфери.

По думите на Атанасова проектокабинетът надхвърля партийната и идеологическа политика. Освен това според нея политическият елит не е в състояние да излъчи стандартно правителство.

"Ще си тръгнем със съзнанието за изпълнен дълг към обществото независимо какъв ще е резултатът от гласуването", добави Атанасова.

ПП: Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, приоритетите им са прекопирани от нас

"Днес ще подкрепим решение, а не намерение. Ще подкрепим действие, а не лозунг. Днес независимо от резултата от това гласуване ще си тръгнем от тук с ясно изпълнен дълг към българското общество. Днес ще подкрепим истински, а не въображаем А отбор на България. Призовавам за разум и мисъл за България", каза Атанасова.

БГНЕС