Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, готови сме да подкрепяме отделни политики, които смятаме за важни. 7-те приоритета на този кабинет са прекопирани от нашата програма.

Проф. Николай Габровски: Нека любовта към България днес надделее

Това заяви председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров по време на обсъждането на състава и структурата на проектокабинета "Габровски".

"Експертен кабинет не съществува, всеки кабинет е политически, а българският опит с експертни кабинети е горчив. Зад експертните кабинети стои винаги чужда воля, за съжаление тази воля доведе България до челните места на всички негативни класации в Европа. Завръщането на Промяната тепърва предстои", обяви още той от парламентарната трибуна.

Атанасова: Кабинетът „Габровски“ може да е единствената възможност за излъчване на правителство

"Вие от ГЕРБ-СДС и ДПС свалихте кабинета "Петков", хвърлихте страната в политическа несигурност и предизвикахте предсрочни избори", продължи Андрей Гюров.

Той посочи, че преди една година правителството на Промяната се е заклело в тази зала. "Това беше правителство, което се сформира, за да създава мечти и надежди, а не да ги отнема", подчерта председателят на парламентарната група на ПП. "Поемахме отговорности и ги решавахме, въпреки липсата на градивна опозиция, изтъкна той. Обещахме да свалим модела ГЕРБ-ДПС, не защото мразим някого, а защото обичаме България", допълни Андрей Гюров.

Не искаме да имаме нищо общо с вас, няма да имаме нищо общо с вас, вие сте нашият основен политически опонент, реплекира го Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

БГНЕС/БТА