Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
От тази сутрин е в ход мащабна полицейска операция, която се провежда на територията на цялата страна, свързана с противодействието на незаконната миграция. Това каза пред журналисти главен комисар Атанас Илков, директор на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП).

Спецакция срещу нелегалната миграция в цялата страна, има задържани (ВИДЕО)

В операцията участват служители на всички главни дирекции. Провежда се съвместно с прокуратурата. Ангажиран е голям ресурс от служители. Целта й е да постигнем по-голяма ефективност в противодействието на този вид престъпна дейност, каза Илков.

По думите му към настоящия момент има постигнати резултати, които ще бъдат обявени след приключването на операцията. Във фокуса на операцията са трафикантите и всички лица, които имат участие в този вид престъпна дейност. Целият ресурс, с който разполага МВР, ще бъде ангажиран за ефективното противодействие на тези престъпления, коментира директорът на ГДНП.

Миналата седмица операцията, която беше проведена, беше насочена към лицата, ангажирани към системата за разплащане „хавала“, така че те се допълват, добави Илков. Директорът обясни, че това е система, която е взаимосвързана и действията на МВР ще продължават във всички посоки, при които има основание за наличие на граждани и групи, ангажирани в трафика на мигранти през България.
БТА/Агенция "Фокус"