/ iStock/Getty Images
Осъжданият многократно мъж напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата
Арестант избяга по време на разпит от сградата на полицията в Разград.

Издирват затворник от Бобов дол, не се върнал след отпуск

28-годишният Емил Невенов Великов, който на 14 януари е бил задържан с постановление на Окръжната прокуратура в Разград до 72 часа за кражба в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта, е избягал вчера, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Издирват избягал младеж от затворническо общежитие от открит тип в Смолян (СНИМКИ)

Той е обявен за общодържавно издирване. Издадена е и забрана за напускане на страната. Инцидентът е станал в сградата на ОД на МВР в Разград, където 28-годишният обвиняем е бил разпитван от разследващ полицай, след което му е било повдигнато обвинението.

МВР

Директор на затвор: В общежитията от открит тип сигурността не е на фокус

В момента, в който Емил Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен за наблюдение на друг разследващ полицай.

Двама затворници са избягали от затвора в Стара Загора

В този момент осъжданият многократно Емил напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата на ОД на МВР. Веднага е започнало издирването му. До тази сутрин мъжът не е намерен. Издирването продължава в цялата страна.

Арестант счупи врата в опит да избяга от болницата в Хасково (ВИДЕО)

МВР

28-годишният Емил Великов проникнал в чужд дом, от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. В чантата намерил и дебитна карта със записан ПИН-код.

Арестантът, нападнал полицай с метла, избягал с влак, спипаха го в Карнобат

След това с 5 трансакции успял да изтегли общо 200 лева. Престъплението е било през 2018 г. След като мъжът не бил установен, делото било спряно. Преди дни Емил бил установен като извършител на деянието и задържан.  

Задържаха затворник, избягал от работен обект във Варна (СНИМКИ)

В полицията е започнала вътрешна проверка по случая.