Ангел Кунчев: Получавам по 100 мейла, в които ми обясняват колко е полезно да ходим на басейн, на фитнес. Останалите 50 ми обясняват какви идиоти сме
Здравните власти се надяват чрез разхлабването на част от мерките да се въведе ред в спазването им. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на седмичния брифинг на Националния оперативен щаб.

Той беше категоричен: „По желание се ходи на заведение, на училище се ходи по задължение, заведенията са по желание.“ 

Влиза в сила разхлабване на мерките, част от ограниченията отпадат (ВИДЕО) 

И допълни: „Откритите площи на заведенията могат да бъдат посещавани, но това беше така и преди, хората се събираха на големи групи. Надяваме се, че когато това бъде регламентирано, поне ще въведем ред в съществуващото в момента безредие.“

По отношение на останалите мерки, Ангелов поясни – театрите и фитнес залите ще работят с 30 % от капацитета си.

Около две трети от бизнесите остават затворени, допълни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. И заяви: „Аз получавам по 100 мейла, в които ми обясняват колко е полезно да ходим на басейн, на фитнес, да се излиза навън, да има социални контакти. Останалите 50 % ми обясняват какви идиоти сме“. 

Ситуацията е сложна, ако се наложи всичко може да бъде променяно в движение. Това заяви министър Ангелов по повод апела на част от спешните медици мерките да не бъдат разхлабвани.

Свикнал съм да нося отговорност и като лекар, нося отговорността си и като министър“, категоричен беше той.

Ангелов увери, че няма да се стигне до ситуацията, в която да няма места в болниците за пациенти, които имат нужда от хоспитализация.