Алексей Петров обвини Ваньо Танов в лъжа
Алексей Петров обвини Ваньо Танов в лъжа / снимка: Sofia Photo Agency
Алексей Петров обвини Ваньо Танов в лъжа
35175
Алексей Петров обвини Ваньо Танов в лъжа
  • Алексей Петров обвини Ваньо Танов в лъжа

Алексей Петров определи като категорична, абсолютна и груба лъжа твърденията на директора на митниците Ваньо Танов, че бившият вътрешен министър Румен Петков и дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, са обсъждали разпределението на наркопазара на срещата си на столичния басейн „Спартак" през 2006 г. Петров, който даде пресконференция в условията на домашен арест, заяви, че не е имало специални разузнавателни средства и не е правен запис на срещата между тях на басейна „Спартак". Ето какво още каза по този въпрос Алексей Петров: 

„Г-н Танов излъга на 11 февруари, че аз съм организирал на басейна „Спартак" паралелно МВР, а вие всички знаете днес, че такова няма. Това, което той твърди, че се е случило на въпросната среща между мен и г-н Румен Петков и т. нар. братя Галеви, е абсолютна лъжа. Г-н Танов спекулира със СРС-та", категоричен е Петров. 

„В онзи период такива СРС-та, които да са контролирали разговора, не е имало, защото ако имаше, щеше да има сериозен скандал. Г-н Танов и г-н министърът бяха в сериозна война. Няма как г-н Танов в онзи период да пропусне да се възползва, ако срещата е била контролирана и тази информация е била на лице. Вероятно е имало други СРС-та, които са контролирали телефони, движение на братя Галеви", посочи Алексей Петров.

„Да, писал съм непосредствено след срещата. Към днешна дата рапортът е на лице. Намира се, където му е мястото. Своевременно съм представил този рапорт. В този доклад, както обичайно е и във всеки рапорт за всяка дейност, се съобщава за резултат от едно или друго мероприятие. В конкретният случай е посочен резултат от тази среща. Поради служебна необходимост и по моя инициатива е осъществен този контакт. След това трябваше да се осъществи среща с друг представител на Министерството на вътрешните работи, не с г-н Румен Петков. В последствие поради промяна в обстоятелствата се наложи аз да предложа г-н министър Петков да се срещне с тях и той при тази среща. Трябваше генерал Илиев преди това да се срещне", призна бившата барета.

В звуковия файл може да чуете цялата пресконференция на Алексей Петров.