/ Topnovini.bg
Асоциацията на европейските журналисти организира протест срещу номинацията на Мартин Карбовски за член на СЕМ. Също така те настояват за оставката на Тошко Йорданов като председател на комисията за култура и медии в Народното събрание.

Потвърдено: Мартин Карбовски е номиниран за член на СЕМ

"Гаврата с медиите трябва да бъде спряна. "Има такъв народ" са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват с и без това изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС", изтъкват от АЕЖ.

Те посочват още, че информацията за номинацията на Карбовски се е появила непосредствено след като Асоциацията е публикувала своя позиция какви трябва да бъдат кандидатите за членовете на съвета.

Депутатите одобриха правилата за избор на двама нови членове на СЕМ

"В нея между другото се казва, "винаги да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са използвали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация". Карбовски е всичко онова, което един член на СЕМ не трябва да бъде. Настояваме за оттегляне на кандидатурата му и оставка на Тошко Йорданов от поста председател на парламентарната комисия по култура и медии", заявяват още от АЕЖ.

Протестът е насрочен за 18:30 в петък на пл. "Народно събрание".