Пореден протест на роднините и приятелите на убития Димитър Малинов в село Цалапица. Месец след убийството близките блокираха кръстовище в Пловдив с настояване за справедливост и прозрачно разследване на убийството на 24-годишния младеж.

Антоанета Николова, адвокат на майката на Димитър Антоанета Николова, коментира в ефира на „Здравей, България”, че действително има европейска заповед за арест на основния заподозрян Рангел Бизюрев.

„Съмненията на хората са още от откриването на трупа на Митко. Те считаха, че няма издадена такава заповед, тъй като резултат от издирването на Рангел – няма. С оглед на нагнетеното напрежение в понеделник подадох молба, за да поискам разрешение от прокурора да се запознаем с европейската заповед за арест и експертизата на трупа на момчето. Още следващия ден прокуратурата разреши това. Майката се убеди, че такава заповед има”, посочи Николова. 

„Справедливост за Митко!": Близки и роднини от Цалапица блокират пътя Пловдив-Пазарджик

„Важно е дали въз основа на този документ, изпратен до съответната държава член на ЕС, Рангел ще бъде доведен в България, за да бъде съден. Важно е и дали двамата братя Динкови, които имат обвинение за лично укривателство, ще бъдат с такова до края на наказателното производство или то ще бъде преквалифицирано като съучастници. Говорих с много хора от Цалапица, никой не вярва в тезата, че са стоели безучастно и са гледали как Рангел нанася смъртоносния побой”, посочи тя.