Днес се проведе поредно заседание по делото срещу Кристиан Николов, обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, при катастрофа в София.

Адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Николов, коментира пред медиите, че на следващото заседание, на 21 януари, вероятно "ще се дават обяснения и ще се пледира".

Делото за смъртта на Милен Цветков продължава, разпитват нов свидетел


По делото е известно, че при пътното произшествие, освен че е шофирал с по-висока скорост от позволеното, Николов е бил под влияние на наркотици. В кръвта му са открити тетрахидроканабинол и амфетамин. От разпитите по делото досега е известно, че той е използвал специална паста и чай за успокоение, поръчани от чужбина, в която се съдържа съставката тетрахидроканабинол, но над допустимото.

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков (СНИМКИ/ВИДЕО)

Попитан за амфетамина в кръвта на Николов, адвокат Симеонов препрати към свидетелските показания, според които Кристиан и негови приятели пили предходната вечер алкохолна напитка със странен вкус. По думите му обяснението за наркотиците в кръвта е важно за установяване на умисъла на престъплението и квалификацията на деянието.

Адвокатът каза още, че защитата не спори за това, че Кристиан не трябва да носи отговорност. "Фактът на пътно-транспортното произшествие и вината като водач на Кристиан не подлежи на оспорване", заяви той.

Адвокатът на подсъдимия за смъртта на Милен Цветков: Употребявал е чай и паста за уста