Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева: Тя е съсипана психически
Адвокатът на акушерката Емилия Ковачева: Тя е съсипана психически / БГНЕС, архив

Дори акушерката Емилия Ковачева да е нанесла удар на новороденото бебе Никол, той не е довел до състоянието на детето. Самата Ковачева е била незаконно принудена да работи 26 часа, а съдебната охрана й е нанесла побой. Това каза нейният адвокат Владислав Янев пред bTV.

Акушерката Емилия Ковачева излиза под гаранция

Той освен това добави, че кадрите, на които се предполага, че се вижда как Ковачева удря детето, са били заснети незаконно, защото тя не е давала съгласието си да бъде снимана, а няма данни в болницата да е имало информационни табели за това.

Обрат по делото срещу акушерката, обвинена в побой над бебе

Янев коментира и думите на свидетели, че акушерката е била няколко деца в рамите на месец. „Говореше се, че ще има обвинения за пет деца, оказа се, че е било голяма манипулация - повдигна се обвинение само за едно, останалите деца са били с родови травми", каза той. „Щом прокуратурата не повдига обвинения, значи тези твърдения не са верни", добави адвокатът.

Емилия Ковачева не чувства вина за боя на бебе, родителите на Никол искат 400 000 лв.

По думите му Ковачева има бели петна и не помни нищо от нощта на инцидента, но няма как да е извършила престъплението, защото има разминаване във времето. Лекарката, която преглежда бебето в болница „Токуда" и установява травмите му, казва, че те са нанесени 3 до 6 часа преди прегледа, т.е. отдавна след като Ковачева си е била у тях, каза адвокатът.

Състоянието на Ковачева е тежко, тя е изключително съсипана психически, каза защитникът й.