/ Даниела Субашева, DarikNews.bg
9 години затвор при първоначален "строг режим" за жената, удушила мъжа си в пловдивското село Труд, наложи тричленен състав на Пловдивския окръжен съд днес. Присъдата бе прочетена преди минути, а 68-годишната Веска Хаджиева плачеше през цялото време в съдебната зала.

Прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо 68-годишна жена за умишлено убийство

15 години затвор при първоначален "строг режим" поиска за 68-годишната счетоводителка от село Труд държавното обвинение днес. На 13 януари миналата година, тя удуши 73-годишният си съпруг Костадин в банята, след като се сбили при кавга заради ключовете на жената от къщата, в която живеели.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Хаджиева се разплака още по време на пледоарията на прокурорката от Окръжна прокуратура Илиана Джубелиева. Адвокатът на жената Орлин Търновалийски пледира пък, че тя е действала при самоотбрана, макар да я е превишила.

Решетки за 67-годишната жена от Труд, обвинена в убийството на съпруга й

По думите му, жената е била системно подлагана на домашно насилие от мъжа си в продължение на години. Той настоя за много по-ниска присъда, а след като тя бе прочетена, беше категоричен, че ще обжалва. 

На делото беше изслушана назначената на предишното заседание тройна комплексна съдебно-медицинска експертиза. Вещите лица заявиха, бе безспорно смърттан а мъжа е настъпила, тъй като е бил удушен. 

В последните си думи пред съда Веска Хаджиева разплакана каза, че е много объркана и не знае какво да каже. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд.