775 загинали в катастрофи през 2010-а, новата година започва без жертви
775 загинали в катастрофи през 2010-а, новата година започва без жертви / снимка: DarikNews.bg, архив

Един човек е с опасност за живота след катастрофа през последното денонощие, съобщиха от МВР. В страната са станали 11 произшествия. Ранени са 13 души, няма загинали. При регистрираните в София 32 леки и две тежки катастрофи са пострадали двама.

През изминалата 2010 г. са станали 6594 пътни произшествия със 775 жертви.

В последния почивен ден - неделя, заради очаквания интензивен трафик, ще бъде въведена временна организация на движението на най-натоварените места и рискови за задръствания участъци, за да има максимално добра пропускливост. Полицията в София и Перник ще постави временна сигнализация за ползване на две ленти в по-натоварената посока на пътя в района на Владая.

От КАТ съветват да се пътува през светлата част на деня със скорост, подходяща за сезона и с добре оборудвана за зимен преход кола. Специалистите препоръчват да се прегледа изправността на спирачната система, светлините, чистачките, устройствата за измиване на предното стъкло, подгряването на задното стъкло. Добре е в резервоара да има повече гориво, тъй като може да се наложи дълго и бавно пътуване в колони.