4500 патрона намерили у „Килърите
4500 патрона намерили у „Килърите / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Автомат, пушка и 4500 патрона са иззети по време на операция „Килърите", съобщи в Разград вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Открита е и малко количество фалшива валута. „Иззети са и много други веществени доказателства, които ще подпомогнат разследването", посочи министър Цветанов.

Цветанов коментира още, че операция „Килърите" ще бъде довършена окончателно в събота с всички подробности. По думите му продължават действията по претърсването и изземването на всички адреси, които са свързани с лицата. „Обиските и претърсванията продължават и през тази в нощ", каза още той.

Цветанов окачестви операцията като изключително голям успех, тъй като за пръв път са заловени всички звена в групата - от поръчителя до извършителя. Министърът посочи, че това е  един изключително голям успех в правоохранителната система, защото с действията, професионализма и координациите между службите, която е създадена,  е постигнат този забележителен успех.

Той обяви още една провеждаща се в момента операция. В района на пазара в столичния квартал „Красно село" са открити в контейнер 206 мастербокса цигари без бандерол. Проверяват е и близки магазини и микробуси. Цигарите са известни чуждестранни марки, били са предназначени за вътрешния пазар.