/ БГНЕС
Продължава тестването на населението в Банско, там са близо 4000 граждани, като има възможност да се извършат още тестове, съобщи ген. Мутафчийски.

На ден в Банско се извършват около 200 изследвания, като Щабът вече е препоръчал да се включат и личните лекари в изследването, за да има повече направени тестове за един ден. „Това е изследване, което не търси нови болни, а дава моментна снимка на ситуацията там“, допълни ген. Мутафчийски.

13 положителни проби за COVID-19 в Банско след двудневното изследване

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи, че при изследвани 334 човека в Банско, 28 от тях са с положителни проби, което формира 8.4% от изследваните.

„Това ни говори, че с активна инфекция са само трима, а с антитела – прекарали инфекцията, са 17 човека. Около 8% са имали среща с вируса, а това значи, че не можем да спрем инфекцията, но за момента я държим под контрол така, че разпространението да е най-малко“, допълни Кунчев.

Според последните данни в област Благоевград – има нов случай на мъж на 33 години в Гоце Делчев, който е с двустранна пневмония и доказан коронавирус", съобщи ген. Мутафчийски.
 
 
Брифинг на Националния оперативен щаб

Брифинг на Националния оперативен щаб

Публикувахте от Новините на NOVA в Понеделник, 13 април 2020 г.