/ БГНЕС
Първите 13 хиляди ваучера, събрани от кампанията на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“,  вече се раздават на пенсионери в пощенските клонове в  страната.

Омбудсманът с инициатива „Купи и сподели“ в помощ на пенсионерите

Ваучерите са на стойност 40 лева и ще подпомогнат възрастни хора, чиито пенсии с малко надвишават прага на бедността и така са лишени от добавките, отпуснати от правителството.
Пари ще се събират и след Великден, като събраните тогава средства ще бъдат раздадени на пенсионерите за Гергьовден, обяви Мая Манолова.

Заедно с деца от столичния район Младост, днес тя ще дари на възрастни хора от социални институции и 500 боядисани яйца.

Инициатива на Мая Манолова
БГНЕС

Над 400 хиляди лева са събрани в кампанията „Великден за всеки“ досега, отчете обмудсманът. Освен парите,  са събрани и тонове хранителни продукти, които също ще се раздават на възрастните хора, уточни Мая Манолова.

Около 1,2 млн. души са с пенсии под 321 лв.

"Първите ваучери вече са в пощенските клонове. Обръщам се към всички пенсионери, могат да проверят на сайта на омбудсмана имената на тези, които ще получат ваучери, както и в пощенския клон на съответното населено място, където трябва да има списъци", обясни Манолова и посочи, че ваучери ще бъдат осигурени на около 35 000 пенсионери.

Инициатива на Мая Манолова
БГНЕС

Пари ще се събират поне още 2 седмици, допълни Мая Манолова. Право на ваучери от кампанията имат пенсионерите, чиито пенсии надхвърлят с малко сумата от 321 лева. Възрастните хора, настанени в социални институции в столицата, ще получат днес и боядисани яйца от най-малките доброволци на инициативата.

Инициатива на Мая Манолова
БГНЕС

 „Великден на всеки“ можете да подкрепите  с смс на номер 12 55 или на банковите сметки, обявени на сайта на омбудсмана.