Къщите – архитектурни знаци на културното многообразие
Къщите – архитектурни знаци на културното многообразие / netinfo

Българският Национален проект в рамките на Европейската година на междукултурния диалог 2008 е наречен „Къща”. Това наименование е избрано, тъй като за всеки българин къщата е не само най-свидно място, но и място на обединение, на предаване и съхраняване на традиции и ценности.

Българската къща има специфична архитектура и характерна подредба, които придават неповторимия облик на нашите градове и села. Тя олицетворява гостоприемството на българина и е част от приноса на страната ни към eвропейската култура.

В рамките на проекта Министерството на културата организира Фотоизложба на традиционни къщи от различни европейски държави, наречена „Къщите – архитектурни знаци на културното многообразие”. Изложбата ще бъде открита на 24 ноември, понеделник, от 17 ч в зала „Средец” на Министерството на културата.

Експозицията се реализира в тясно сътрудничество с посолствата и културните институти на европейските държави, както и с помощта на другите национални координатори на Европейската година. В изложбата участват над 50 фотоса от 17 европейски страни. Изложбата ще бъде представена в зала „Средец” на Министерството на културата от 24 до 30 ноември 2008 г.