Webit.Festival: Следващият Бил Гейтс може да се роди в България (СНИМКИ)
Webit.Festival: Следващият Бил Гейтс може да се роди в България (СНИМКИ) / БГНЕС

"Следващата голяма идея може да се роди от всеки ъгъл на планетата и някои от светлите идеи ще се родят в София", заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на ежегодния Webit.Festival 2016 в София.

Следващият Бил Гейтс може да се роди в България и никой не може да ме убеди в обратното", заяви още създателят и ръководител на събитието Пламен Русев, който очерта и няколко сфери на изключително бързото технологично развитие, предопределящо бъдещето ни.

Библията Forbes похвали Webit.Festival и България

Сред тях, според Русев са здравеопазването - робохирурзи, лечение за рак, човешкият геном - карта на мозъка, виртуалната реалност - представете си бъдеще без екрани, компютърната мощност, хиперсвързаност, 3D принтирането, транспорта, изкуствения интелект - вече имам виртуален асистент и други.

"Добре дошли в София, дигиталната столица на новите пазари". С това послание президентът Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на фондация Webit Пламен Русев и други официални лица откриха ежегодния Webit.Festival 2016 в София.

София - дигитална столица на новите пазари

Събитието е два дни, провежда се в София Тех Парк и ще срещне 4300 участници от над 70 страни от сферата на предприемачеството и свързаните с него нови технологии. Целта е именно София да застане начело на необходимия дигитален прогрес на Европа.

По време на откриването, което започна с традиционния звук на български тъпани и гайди, Пламен Русев обяви и награда от 200 000 евро за победителя в конкурса за стартъп компании, който ще протече заедно със събитието. В рамките на фестивала лекции ще изнесат над 250 говорители, сред които ръководители на някои от най-големите компании в света. Едновременно в рамките на тематични пространства, други български и чуждестранни, установени и стартъп компании ще представят дейността си.

Webit.Festival дава награда от 200 000 евро

"Лидерите на новата икономика са тук, а София доказва, че е прекрасно място за бизнес. 1300 стартъпа от над 40 държави - за тях София е мястото, където можеш да успееш, път към бъдещето. Каквото днес кажем тук, пътят който насочим напред, е определящ за милионите жители на Балканите", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Източник: БГНЕС

WebitFestival Следващият Бил Гейтс може да се роди в България (СНИМКИ)
netinfo

WebitFestival Следващият Бил Гейтс може да се роди в България (СНИМКИ)
netinfo