София - дигитална столица на новите пазари
София - дигитална столица на новите пазари / netinfo

В продължение на 3 нощи на 18, 19 и 20 април софиянци и гостите на столицата ще бъдат част от световната програма на международния форум Webit

Какво се случва, когато най-големия форум в България и Източна Европа за технологии, медии, маркетинг, реклама и предприемачество стане още по-голям?

Верния отговор е - излиза на улицата.

„Идеята ни е град София да бъде в синхрон с бъдещето, което се носи от хилядите посетители на Webit, идващи от над 70 държави", каза Аниела Русева, вицепрезидент на Глобалните Събития Webit.

„Искаме да дадем възможност на всеки да се докосне до това бъдеще, да стане част от него", казва Русева

Чрез Webit.Festival София направи заявка да стане дигитална столица на новите пазари и в столицата ни пристигат едни от най-изявените технологични иноватори, инвеститори, стартиращи компании, медии, маркетинг и дигитални професионалисти. Това е една изключителна успешна и добра предпоставка, която другите градове от региона на Централна и Източна Европа нямат, защото Webit се случва именно в София.

„Следваща стъпка е да привлечем колкото се може хора да се запознаят, да общуват, да коментират и да предизвикват дигиталното бъдеще. Ето защо създадохме „Нощния Webit Градски Форум", който се случва след 19 часа в дните 18, 19 и 20 април в заведенията на Витошка и околностите. Ние сме изключитено благодарни за патронажа над събитието от страна на кмета на София, г-ж Фандъкова и на невероятния и екип, с помоща на който ние създадохме Нощния Webit Градски Форум и се свързахме със собствениците на заведения и им предложихме да пренесем Webit при тях. Реакцията им беше повече от положителна и така 10 официални заведения ще бъдат арена на срещи и дискусии между всички международни гости от над 70 държави и хората и гостите на град София" продължава Русева.

В рамките на 3 нощи (следващия понеделник, вторник и сряда) предстоят 50 различни нощни събития. Темите им варират от „Изкуството на рекламата", „БитКоин", „Музика и технологии", „Изкуствен Интелект", „Изкуство и технологии", „Дигитален туризъм", „Дигитални развлечения", „електронни спортове", „финансови технологии", „Големи Данни" до „Дигитално Здраве", „Роботи и коктейли", „Дигитално Образование" и много други.

Всички събития се осъществяват на принципа на не-конференцията, т.е всеки посетител може да бъде лектор стига да има какво да каже.

Ако имате интереси или просто искате да се срещнете с едни от най-интересните хора, с които някога сте имали възможност, да пиете по напитка и да обсъждате теми, които ви вълнуват посетете http://www.webit.bg/urban.php и се регистрирайте. Можете да кандидатствате да бъдет домакин или посетител на някое от събитията.

Чрез „Нощния Градски Форум" Webit.festival отваря вратите си за всеки, и както организаторите споделят, „ние вярваме, че София може да бъде дигитална столица на новите пазари и искаме да се докоснем до колкото се може талантливи и мислещи хора - да им дадем възможност да се запознаят със световни лидери и най-вече да представим талантите и прекрасните хора на на България пред света и да създадем възможности за бизнес и развитие".

Webit.Festival (www.webit.bg) няма аналог в България и Централна и Източна Европа. Фестивалът събира на едно място едни от най-големите технологични, иновативни и медийни лидери от Европа, като заедно с тях в София пристигат десетки инвеститори, един от най-интересните и динамично развиващи се стартиращи комапании.

Развитие на предприемачеството, бъдещето на технологиите, маркетинг, реклама и дигитален бизнес и продажби, Dev Summit за програмисти са само част от темите на деветте паралелни събития, които ще се проведат под шапката на Webit.Festival Europe в София.

Webit.Festival Europe позиционира София като „Дигитална Столица на Новите Пазари" и я налага като дестинация за иновации, инвестиции и среща на бизнеса, инвеститорите, иноваторите и предприемачите. Събитието и София посрещат хиляди посетители от над 70 държави.

Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова и президентът на България Рсен Плевнелиев са патрони на Webit.Festival Europe.

Webit.Foundation подпомага стартиращите компании навсякъде по света, където се провеждат събития Webit, а именно в Истанбул, Дубай, Сингапур, Ню Делхи и тази година и в София.

Пламен Русев, председател на Webit.Foundation, заедно с още трима инвеститори и предриемачи, сред които Васил Терзиев (основател на Телерик), Иво Евгениев (инвеститор, Рослин Кепитъл) и Любомир Мирчев (основател на Телелинк) обявиха наскоро специална награда от 200 000 EUR за победителя в състезанието за предприемачи на Webit - Founders.games. Наградата ще бъде връчена на 20 април в рамките на специална церемония. Над 1000 компании от цял свят кандидатсваха за наградата, като малко над 60 компании бяха избрани и те ще се представят в рамките на Webit.festival, а жури ще избере победителя, който освен с 200 000 EUR инвестиция ще си тръгне и с 4 от най-успешните предприемачи, като ментори на компанията му.