/ БГНЕС
Трябва да се развие газовата инфраструктура в България. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по време на конференция в София. Това ще даде възможност за доставки на природен газ от различни източници.
 

БГНЕС


Освен това трябва да се пристъпи към създаването на либерализиран пазар на природен газ в страната и в последствие в региона на Югоизточна Европа. "Енергийната комисия ще създаде една устойчива регулаторна рамка за един бъдещ пазар на природен газ в страната, която да даде гаранция на инвеститорите и търговците", добави Иванов.
 
Петкова: Проектът за газова връзка с Гърция е във финална фаза

Интерконекторът Комотини - Стара Загора е от изключително значение за България, защото той ще даде възможност страната ни да получава природен газ от Южния газов коридор, смята Иванов. С напредването на строителството на газопровода TANAP, респективно на този през Гърция (TAP), във втората половина на 2020 г.
 

БГНЕС


България може да получава газ по това направление. Освен това през следващата година България ще може да разчита на доставки на природен газ и от север - от Румъния, изтъкна председателят на КЕВР.
БТА