Силистра приема 1/10 договореното дневно количество софийски бали
Силистра приема 1/10 договореното дневно количество софийски бали / netinfo

Подготвя се постановление на Министерския съвет, с което ще бъдат регламентирани всички допълнителни разходи на общините, съгласили се да приемат част от отпадъците на София. Това съобщи заместник-кметът на Силистренската община Веселин Андреев, като се позова на информация от Министерството на околната среда и водите. Четвърти ден на депото в Силистра се приема само по една десета от договорения със Столичната община балиран отпадък заради липса на техника.

Средно по около 120 тона отпадъци на ден пристигат от София на силистренското депо от началото на седмицата. Миналия четвъртък успешно премина експерименталната обработка и депониране на първите бали. До днес са приети 350 тона.

Максималното дневно количество за обработка от 1000 тона, както е записано в договора между Силистренска и Столична общини, ще бъде достигнато едва след доставяне на поисканата допълнителна техника – булдозери и компактори, припомни Андреев. За закупуването й от правителството бе обещана сума от 1,5 млн. лева.