Ще се направи проверка за теч на информация от НАП
Ще се направи проверка за теч на информация от НАП / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Ще се направи проверка за теч на информация от НАП
38936
Ще се направи проверка за теч на информация от НАП
  • Ще се направи проверка за теч на информация от НАП

Инспекторатът на финансовото министерство ще направи проверка за теч на информация от НАП за ревизия на имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов. Това коментира вицепремиерът Симеон Дянков в кулоарите на парламента. По думите му проверката на имотното състояние е прозрачна и добре извършена. Ето какво още обясни финансовият министър по темата:

Проверката е автоматична просто защото инспекторатът и за НАП, и за митниците е в Министерството на финансите, така че ако директорите на съответните агенции изискват такава проверка, тя автоматично става, не е необходимо моето директно или индиректно съгласие. Не съм запознат дали са дошли вече документите, понеже не съм в процеса, те отиват директно при директора на инспектората в Министерството на финансите.

НАП и Краси Стефанов за мен се справиха много добре с много трудна задача в рамките на това, което позволява законът от гледна точка на прозрачност и обявяване на данните.

Притесняват ли Ви резултатите от имотната проверка, макар че Цветанов е чист, има съмнения покрай парите на родителите на съпругата му.

Мен не ме притесняват. Някой предполагам е доста притеснен.