/ БГНЕС
"Напълно подкрепяме протеста на превозвачите - ще водим битката на различни фронтове с една и съща кауза". Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков по повод заявката на българските превозвачи за протест на 27 март в Страсбург срещу пакета „Мобилност“ 1.
 
Според него протестът е изразно средство на позиция, която и страната, и членовете на ЕП от България защитават много яростно.
 
Превозвачите отиват на протест в Страсбург на 27 март

„По това време ще бъда на Съвет на министрите по транспорт с моите колеги от Литва, Латвия, Полша, Унгария и Румъния. Ще водим серия разговори за обединени действия за недопускане на триалозите, с които би трябвало да завърши всеки един законодателен цикъл“, заяви министър Желязков. 

Протест в Страсбург организират български превозвачи на 27 март, когато Европейският парламент ще дебатира пакета "Макрон". 

"Това е единственото нещо, което можем да направим като бранш. За съжаление, ясно е на всички, че става въпрос за политическо решение, което ние не можем да вземем и затова ще се опитаме да повлияем на това решение с всички възможни средства", заяви по-рано днес в Пловдив Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи. 
Агенция Фокус