/ БГНЕС
Дългоочакваната среща на Кубрат Пулев за световната титла във версия IBF на професионалния бокс трябваше да се състои до 31 май 2020 г. и в нея той да срещне победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа, които ще се бият в Саудитска Арабия на 7 декември. Но такъв мач изглежда ще се отложи още във времето.
 

Причината е, че новоизлюпената звезда в тежка категория Олександър Усик вече е официален претендент за титлата във версия WBO. А победителят измежду мексиканеца и британеца ще трябва да направи задължителна защита и на тази световна титла.
 
Официално: Кубрат Пулев срещу бивш затворник на 9 ноември в САЩ

И така победителят от Джошуа-Руис трябва да избере срещу кого измежду украинеца и българина иска да проведе първата си защита. Ако е островитянинът, 100% е ясно, че това ще е Усик. Причината е, че промоутър и на двамата е Еди Хърн, а той от доста време подготвя почвата за такъв мач и надува балона на украинеца като „новото най-велико нещо в тежка категория“, пише Gong.bg.
 
Ако надделее мексиканецът, по всичко изглежда, че и той ще избере Усик заради по-добрите финансови условия, които Хърн може да осигури при уреждането на двубоя. А и от последното изказване на Руис изглежда, че по-скоро би избрал сънародника на Владимир Кличко. „Усик е страхотен боксьор, но не показа нищо особено в дебюта си в тежка категория срещу Уидърспуун. Това обаче не му пречи да е състезател със страхотни качества. Когато на 7 декември смачкам от бой Антъни Джошуа, ще дам възможност на Усик да се бие за един от коланите ми на световен шампион“, заяви Анди Руис.
 
Кобрата: Аз ще съм новият световен шампион

За да запази статута си на задължителен претендент, разбира се, Кубрат Пулев трябва да победи в следващия си мач. На 9 ноември той среща американеца Райдъл Букър, който е много коварен и опасен противник.
 
Евентуалното отсвирване на българина за мач за световната титла е истински скандал, като се има предвид, че той е със статут на задължителен претендент вече с години, докато Усик извоюва това право едва преди дни.