Кубрат Пулев ще се боксира срещу американеца Райдъл Букър във Фресно, Калифорния, на 9 ноември, обяви официално вицепрезидентът на промоутърската агенция Top Rank Карл Морети.

Както стана ясно, обявеният по-рано за съперник на Кобрата Марк Де Мори се отказа заради занижен хонорар и на сцената се появи бившият затворник Букър. Първоначално той постигна „устна договорка“ с щаба на Пулев, но сега вече всичко е официално.

Кобрата: Аз ще съм новият световен шампион

„Не знаех, че Райдъл Букър е бивш затворник, но това няма никакво значение за двубоя ми с него. Мачът е като за световната титла, защото, ако загубя, няма да имам шанс да се боксирам за нея. Добър боксьор е, добър рекорд от победи има. Не е за подценяване. Няколко боксьори отказаха, но това е фактически човекът, който ще излезе срещу мен и ще играем на 9 ноември“,  заяви българинът пред БНТ.

„Този мач е изключително важен, защото ако загубя, няма да се бия за световната титла. Смятам, че в първата половина на 2020 г. мач за световната титла трябва да има. Но аз сега съм се концентрирал върху този противник, не подценявам никого. Ще изляза концентриран, ще бъда на 100% за победа, за да изкача предпоследното стъпало“, заяви още най-добрият ни боксьор.