Плугчиева: Докладът на ОЛАФ е за магистратите, не за медиите
Плугчиева: Докладът на ОЛАФ е за магистратите, не за медиите / cнимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Докладът на ОЛАФ е предназначен за магистратите, а не за медиите. Това заяви вицепремиерът Меглена Плугчиева при посещението на строежа на автомагистрала “Люлин”.

Изключително неприятно съм изненадана, че докладът на ОЛАФ е предаден на медиите, а магистратите, за които е предназначен, не работят по него, каза още Плугчиева.

С поведението си показахме, че залагаме на медийните скандали, а не на ефективната работа и сътрудничеството между властите, каза още Плугчиева и отказа да коментира съдържанието на доклада.

„Аз съм неприятно изненадана, че по този начин се ползва информация, предвидена за служебно ползване. Смятам, че е абсолютно некоректно. Смятам, че с това не се решават проблемите. Това не е коректно спрямо мен, като в случая на визирам себе си лично, а визирам институцията вицепремиер и правителството. Очаквам все пак обаче институциите да си свършат работата”, каза Плугчиева.
Плугчиева: Докладът на ОЛАФ е за магистратите, не за медиите
netinfo

Представител на турската фирма-изпълнителна строителството на магистрала „Люлин” обеща, че трасето ще бъде готово през май 2010 година. До момента обаче са изпълнени едва 4-5 процента от дейностите, които трябва да бъдат направени за довършването на обекта. Въпреки закъснението министърът на регионалното развитие Асен Гагузов съобщи, че засега санкции не са предвидени

От фирмата изпълнител, заявиха, че са имали проблеми с визите за техни работници от Турция, но този проблем вече е решен. До края на 2008 г. ще бъде напълно завършен участъкът от автомагистралата от софийския околовръстен път до село Мало Бучино.