Първата дама на САЩ Мелания Тръмп
Първата дама на САЩ Мелания Тръмп / Guliver/Getty Images
Мелания Тръмп постави града на световната карта, каза пред Дарик кметът на града
С 50 процента са се увеличили туристите в родното място на първата дама на САЩ. Мелания Тръмп постави град Севница, а и Словения във светлините на прожекторите, заяви кметът Сречко Оквирк. По думите му, в общината са започнали да идват пътешественици от цял свят.
 
След президентския вот в САЩ: Севница ликува заради своята първа дама

Севница
Guliver/Getty Images, архив

"Севница е малък град. В миналото градът не бе познат по широкия свят. Днес можем да кажем, че госпожа Малания Тръмп го постави на световната карта. Вече има и много посещения от туристи и медиен интерес. Севница е много по-известна и това е най-голямата промяна", каза кметът Оквирик.

Разходка из родното място на Мелания Тръмп (СНИМКИ)

Севница
Guliver/Getty Images, архив

Той обясни, че не могат да се дадат точни данни за увеличението на потока от туристи, тъй като посетителите не се регистрирали официално, но ако се погледнели посещенията на местния замък - собственост на общината, то туристите са с 50 на сто повече от преди. "Това е цифра, която говори сама за себе си. В Севница и селищата наоколо нощуват повече туристи от преди", категоричен е градоначалникът.

Президентът на Словения покани Тръмп в родината на Мелания

Севница
Guliver/Getty Images, архив

По думите му преди имало повече "традиционен туризъм", а сега се наблюдава нова тенденция, която се засилва - туризмът с каравани. Затова и усилията на местните власти били насочени натам - имало два паркинга, а сега инфраструктурата се подобрява.

Цялото интервю на Екатерина Катрачева с кмета на Севница можете да чуете в Darikradio.bg