Президентът на Словения покани Тръмп в родината на Мелания
Президентът на Словения покани Тръмп в родината на Мелания / БГНЕС, архив

Президентът на Словения Борут Пахор покани новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, която е словенка, да посетят страната, съобщи информационният портал TMZ, като се позова на представител на посолството на Словения във Вашингтон.

Севница, родният град на Мелания, ликува заради своята първа дама

През 2017 година се навършват 25 години от установяване на дипломатически отношения между Вашингтон и Любляна и официалните лица в Словения желаят Тръмп да участва в отбелязването на годишнината.

„Тази седмица Пахор разговаря по телефона с Доналд Тръмп и съпругата му Мелания и ги покани да направят визита в страната", се казва в съобщението.

Мелания Тръмп – бившият фотомодел и първа дама на САЩ (ВИДЕО)

Представител на посолството посочва също, че президентът Пахор и премиерът Миро Церар са изпратили на Мелания Тръмп поздравително писмо на словенски във връзка с победата на съпруга й на президентските избори в САЩ. В писмото се изразява благодарност, че „нашата централно европейска държава е станала по-привлекателна".

Мелания Кнавс е родом от словенския град Севница. Много жители на Севница празнуваха победата на Тръмп и сега се надяват на туристически бум.