Какво да правят застрахованите в „Олимпик“ след фалита на компанията?
98514
Какво да правят застрахованите в „Олимпик“ след фалита на компанията?
  • Какво да правят застрахованите в „Олимпик“ след фалита на компанията?
Застраховките на клиентите на "Олимпик" ще бъдат прекратени на 17 август, обявиха днес от Комисията за финансов надзор (КФН).
 
Заплатените премии за неизтеклата част на застрахователните договори с компанията, които ще бъдат прекратени, подлежат на връщане в рамките на последващото производство по несъстоятелност, което ще се проведе според законодателството на Република Кипър.
 
Клиентите на „Олимпик“ могат да сключат „Гражданска отговорност“ с друга компания

Процедурата по несъстоятелност на Застрахователна компания "Олимпик" може да отнеме години, обясни пред Дарик Пепа Деведжиева, директор на клона на дружеството в Пловдив.
 
"Които са си платили застраховките, могат да получат обезщетение. Т.е. да им се върнат парите за неусвоения период от време по полиците. Това ще се случи, когато съдът в Кипър назначи синдик, който ще дойде в България и ще си назначи екип, с който ще работи. Аз не мога да кажа синдикът кога и как ще процедира, за да възстанови парите на хората", обясни Деведжиева.  
 
Общо за страната хората, които са потърпевши от фалита на "Олимпик", са 275 000. Всички те трябва да сключат нови автозастраховки, които да са валидни от 00.00 ч. на 18 август. В противен случай при катастрофа обезщетението се заплаща от лицето, причинило произшествието на пътя.
 
Застрахователна компания „Олимпик“ е в несъстоятелност

Новината за края на кипърската компания притесни хиляди клиенти. А от Комисията за финансов надзор напомниха, че полиците, сключени със Застрахователна компания "Олимпик" АД, ще осигуряват покритие до 23:59:59 ч на 17 август 2018 г.