Изграждането на метро е сред най-сложните проекти, смята Стоян Братоев
Изграждането на метро е сред най-сложните проекти, смята Стоян Братоев / снимка: БГНЕС

По-сложен проект от изграждането на подземна железница е само атомна станция. Това мнение изрази пред журналисти директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев, цитиран от БГНЕС.

"Хиляди хора са работили по проекта за метрото, свършили са огромна работа, защото това е изключително сложен проект", отбеляза шефът на "Метрополитен".

"Освен, че има конструкция, архитектура, има и много системи за функциониране, при това сложни съвременни модерни системи", заяви Братоев.

Вижте снимки от откриването на участъка до летището ТУК

В началото на април столичното метро прибави близо пет километра към дължината си и четири нови метростанции, а днес се разширява с още близо три километра и три нови спирки.

Вижте снимки от откриването на отсечката до Бизнес парка ТУК

Във връзка с предложението за награждаването му с орден "Стара планина" той коментира, че го възприема като една обща награда с всички служители, работили заедно с него.

Предлагат шефа на столичния „Метрополитен" за орден „Стара планина"

Заради приноса към изграждането на метрото в столицата вчера правителството предложи на президента Росен Плевнелиев да удостои с орден „Стара планина" - първа степен Стоян Братоев, както и да отличи екипа, работил по проекта.