/ Guliver/Getty Images
Те ще се използват при ликвидирането на последствията от стихийни бедствия
Правителството на Япония предвижда към 2020 г. в страната да започне практическото използване на летящи автомобили, съобщава най-големият местен вестник "Йомиури", цитиран от агенция ТАСС.
 
Отбелязва се, че в рамките на реализацията на програмата през тази година ще бъде създаден специален съвет, който ще се заеме с разработката на съответната правна и техническа база. Предполага се, че летящите автомобили ще се използват при ликвидирането на последствията от стихийни бедствия.
 
Правителството на Япония подкрепи проект за създаването на летящи автомобили

Японското правителство усилено подготвя прилагането на практика на тази идея на фона на активното развитие на подобни технологии зад граница.
 
По-рано беше съобщено, че в Япония се води активна разработка на пълномащабен прототип на летящ автомобил. С проекта се е ангажирала компанията "Картивейтър" с участието на автомобилостроителите от "Тойота", електротехническата "НЕК" и други големи корпорации.
 
На автошоу в Монако показаха летящи коли (ВИДЕО)

По замисъла на конструкторите колата трябва да може да се издига на височина 10 м и да лети със скорост 100 км/ч. Разработваното летателно транспортно средство ще бъде електромобил и няма да използва гориво.
БТА