Холсим създаде Холсим Бетон Пловдив
Холсим създаде Холсим Бетон Пловдив / netinfo

Водещата световна компания за производство на цимент и инертни материали – „Холсим” – обедини дейността на дъщерните си компании „Комарс” и „Ремос”, за да създаде водеща в региона на Пловдив фирма за производство на готови бетонови смеси. Новото формирование ще се нарича Холсим Бетон Пловдив и е пазарен лидер в Пловдив и региона.

Холсим Бетон Пловдив управлява пет бетонови възела и се очаква до края на 2009 г.производството да достигне 240 000 кубически метра бетон с приходи от над 24 милиона лева.

Холсим Бетон Пловдив ще заеме водещи позиции на пловдивския пазар с 25%пазарен дял в конкуренция с 35 регионални компании.

“С обединението на Комарс и Ремос и преструктурирането им в една компания, носеща името „Холсим” целим да обединим най-доброто от традициите на „Комарс” и пазарните позиции на Ремос с глобалния опит и ноу-хау на Холсим. Холсим Бетон Пловдив ще сестреми не само да е лидер на пазара за производство на бетон в Пловдивския регион, но и да въвежда в България най-добрите съвременни технологии и практики. Новата компания ще продължи да инвестира в опазване на околната среда и природосъобразно производство като противовес на сивия сектор в индустрията ни.” отбеляза Тома Гийо, изпълнителен директор на Холсим България.