Няколко хиляди души се събраха снощи в центъра на гръцката столица Атина, за да изразят своята подкрепа за "оставането на страната в Европа".

Участниците в митинга призоваха правителството да направи всичко за постигане на споразумение с международните кредитори и Гърция да остане в еврозоната, съобщава БГНЕС.

Сред присъстващите имаше депутати от няколко политическия формации, включително и от левицата и от десницата.

Множеството надуваше свирки, с цел да "събуди гръцките граждани" и да осъзнаят опасностите, пред които ще бъдат изправени, ако правителството в Атина не постигне споразумение с международните кредитори и страната напусне еврозоната.

Вчера след заседание на финансовите министри от еврозоната гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис предупреди, че Еврогрупата е опасно близо до това да приеме катастрофата - излизане на Гърция от еврозоната.

Варуфакис: Еврогрупата опасно близо да приеме излизане на Гърция от еврозоната

След края на заседанието на Еврогрупата в Люксембург, Варуфакис увери, че е представил на колегите си от еврозоната "всеобхватно предложение, което може, ако бъде прието, да разреши за кратък период от време гръцката криза веднъж и завинаги". Нашата инициатива включва автоматично ограничаване на бюджетния дефицит, отбеляза той.

Хиляди хора в Гърция излязоха на протест за оставане в еврозоната (ВИДЕО)
netinfo
Меркел: Германия полага всички усилия Гърция да остане в еврозоната (ВИДЕО)

По-рано председателят на Еврогрупата, холандският министър на финансите Йерун Дейселблум, обаче заяви, че кредиторите все още очакват насрещни предложения от Гърция.

Атина и кредиторите трябва да постигнат споразумение през следващите три дни, така че то да бъде представено на лидерите от еврозоната на срещата им на върха в понеделник, каза високопоставен френски дипломат, цитиран от Ройтерс.

Хиляди хора в Гърция излязоха на протест за оставане в еврозоната (ВИДЕО)
netinfo
Грекзит застрашава Европа и световните пазари

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова за "диалог с възрастни", предаде Франс прес.