/ Gulliver/Getty Images
Известният холивудски актьор Даниел Крейг е забогатял с ролята си на тайния агент 007. Крейг е известен и с ролите си в „Defiance“, „The Girl With The Dragon Tattoo“ и „Logan Lucky“, но винаги ще го помним с ролята на безстрашния Джеймс Бонд.

Крейг се появи в четири продължения за агент Бонд, а петият му филм „Няма време за умиране“ ще излезе през 2020 г.

Кой е най-добрият Джеймс Бонд през годините?

Ето какво медиите научиха досега за ролята му в поредицата и колко богат е актьорът в действителност.

Първият му филм с участието на известния агент - „Казино Роял“, излъчен през 2006 г., заработи 599 046 960 долара и донесе най-големите приходи от поредицата, докато не го надмина „Скайфол“ през 2012 г., печелейки над милиард долара от световни прожекции.

Gulliver/Getty Images

Състоянието на Крейг значително нарасна откакто прие да играе ролята на Джеймс Бонд. През 2015 г. той бе в списъка на „Форбс“ с най-високоплатените актьори, печелейки 27 млн. долара за филма „Спектър“. Той е един от най-високо платените актьори за 2012 и 2015 г.

Даниел Крейг на шопинг под прикритие в Ню Йорк (СНИМКА)

След като спечели около 25 млн. долара за ролята на Бонд през 2016 г., той получи оферта за около 150 млн. долара за заснемане на още два филма за агент 007. След продължението на „Няма време за умиране“, той ще бъде третият актьор след Роджър Мур и Шон Конъри, играл най-дълго известния агент.

Ще облече ли в бъдеще Агент 007 рокля и токчета?

Актьорът е известен и с благотворителната си дейност - през 2015 г. е обявен за глобален инициатор за забраната на мини и експлозиви.
БГНЕС