Dunkin' Donuts опитва да привлече почитатели на здравословното хранене
Dunkin' Donuts опитва да привлече почитатели на здравословното хранене / netinfo

Търсейки начини да привлече за свои клиенти хората, които предпочетат по-здравословно меню, компанията Dunkin' Donuts („Дънкин донатс”) ще предлага нови продукти в менюто си през август, съобщава американската компания. Не е уточнено дали стартът на новите продукти ще е с премиера в цял свят или само на определени пазари.

В менюто ще са включени сандвичи, направени с яйчни белтъци, като клиентите ще могат да избират дали към него да има пуешка наденица или зеленчуци. Енергийността и на двата сандвича ще е 300 калории, а съдържанието на мазнина 9 грама или дори по-малко.

„С новото меню ние обогатяваме асортимента си, даваме повече възможности за избор без да правим компромис с качеството, вкуса и цената. Така ние даваме възможност нашите ресторанти да предлагат харни и напитки за всеки вкус”, казва президентът на компанията Уил Кюсел.

Новото меню ще се нарича DDSmart и ще включва всички настоящи и нови продукти, които или съдържат 25 процента по-малко калории, захар, мазнини или натрий в сравнение с подобни продукти или съдържат продукти, които са полезни.

Продукти, които ще се присъединят към новите сандвичи са и пълнозърнестият бийгъл (вид геврек) и боровинково кексче (мъфин) с по-малко мазнини.